Jaka kawa ziarnista będzie dobra na prezent dla prawdziwego smakosza kaw. Ja nie za bardzo rozróżniam smaki jednej od drugiej, ale teść wyczuje każdy smak w kawie, każdy aromat. Wiem że woli sto procent Arabiki zamiast mieszanki z Robustą i lubi kawy z Ameryki Południowej np. z Brazylii. Polecicie coś dobrego?
słońce budzi mnie rano
kawa ziarnista na prezent dla smakosza
Co podarować bliskim na Gwiazdkę? Skąd wziąć pomysły na trafiony prezent na Boże Narodzenie? Polecaj najlepsze okazje cenowe i dziel się inspiracjami na świąteczne prezenty.
Re: kawa ziarnista na prezent dla smakosza
Post autor: psiapsióła »
Co tutaj będę dużo pisać, ja po prostu ubóstwiam kawę i to pod najróżniejszą postacią. Chociaż powiem wam, że ostatnio natrafiłam na poradnik, gdzie dowiedziałam się jak wygląda prawidłowy proces parzenia kawy i jestem niektórymi kwestiami zaskoczona. Nawet nie widziałam jakie błędy robiłam.
Post autor: doma »
Uważam, ze to naprawdę super pomysł! Poza kawą możesz również dokupić specjalne Czajniki do kawy Sama posiadam w domu taki czajnik i jak najbardziej polecam! Obdarowana osoba na pewno się ucieszy.
Post autor: Chomik »
Fusy z kawy nie tylko posiadają właściwości nawożące, ale również mogą być użyte do wytwarzania naturalnych barwników do tkanin. Proces barwienia z użyciem fusów z kawy jest proekologiczny i oferuje ciekawą alternatywę dla chemicznych barwników. Szczegółowe instrukcje, jak przeprowadzić ten proces, znajdują się tutaj: https://sklepagm.pl/blog/wpis/jak-wykor ... -kawy.html, co może być przydatne dla osób szukających naturalnych metod.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Prezenty dla rodziców i dziadków
- ↳ Prezenty dla dziecka – urodziny, chrzciny, komunie
- ↳ Prezenty na święta
- ↳ Prezenty dla kobiet
- ↳ Prezenty dla mężczyzn
- ↳ Prezenty na ślub i wieczór panieński/kawalerski
- ↳ Luksusowe prezenty
- ↳ Prezenty na urodziny
- ↳ Oryginalne pomysły na prezent dla każdego
- ↳ Sklepy z prezentami